richtlijnen sportaccommodaties

NOC*NSF reviseert richtlijnen sportaccommodaties

Het Nieuwe Gymmen Nieuws Leave a Comment

Sportaccommodaties moeten aan bepaalde richtlijnen en voorschriften voldoen. Ze moeten voldoen aan richtlijnen voor kwaliteitsaspecten, sportfunctionaliteit, veiligheid, maatwerkbaarheid, uniformiteit en duurzaamheid. Op die manier borgen we de kwaliteit van de sportaccommodatie.

Maar ook de eisen, richtlijnen en voorschriften die we stellen aan sportaccommodaties zijn natuurlijk ooit eens aan vernieuwing toe. De beweegcultuur verandert en dus verandert de manier waarop we naar sportaccommodaties kijken ook.

NOC*NSF is momenteel bezig met een grote revisie van het ‘Kwaliteitshandboek Sportaccommodaties’ en Pim Scherpenzeel van Scherp Advies en Het Nieuwe Gymmen is namens een aantal sportbonden bij dit proces betrokken.

Dit proces zal gaan leiden tot een digitaal gebundeld ‘Kwaliteitszorgsysteem Sportaccommodaties’; een online platform waarop alle minimale eisen per sport zullen zijn verdeeld in voorschriften, richtlijnen en aanbevelingen. De planning is dat dit platform in juli 2021 (vóór de zomervakantie) zal worden gelanceerd.

Heb je tot die tijd informatie nodig over richtlijnen m.b.t. de bouw en inrichting van (indoor) sportaccommodaties, neem dan contact met ons op via info@scherp-advies.nl.

Meer lezen

Meer lezen over normen, voorschriften en eisen m.b.t. inrichting van sportaccommodaties? Lees een van onderstaande blogs:

  1. Vier misverstanden over gymzalen
  2. Waarom zien alle gymzalen er nog steeds hetzelfde uit?
  3. Waarom de nieuwe basisinventarislijst van KVLO beter is dan de vorige
  4. Het Nieuwe Gymmen als inspiratiebron voor de moderne gymzaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *