Eerste interactieve squashbaan geopend in Nederland

scherpInnovatie, Nieuws Leave a Comment

Het Nieuwe Gymmen strijdt voor een moderne kijk op het inrichten van beweegruimtes. Daarbij hoort ook dat je met een nieuwe blik durft te kijken naar sport in het algemeen. Diverse sporten kennen varianten. Denk bijvoorbeeld aan Rugby Sevens (inmiddels een Olympische sport), Pitch & Putt (een recreatieve én competitieve golfvariant), beachvolleybal en basketbal 3×3 (één basket, twee teams en drie spelers per team). Ook squash kent nu een variant: interactiveSquash. En daarvoor is óók een andere vorm van inrichting nodig!

Op 14 oktober 2017 is de eerste interactiveSquash-baan in Nederland geopend. De baan bevindt zich in racketsportcentrum Nieuwe Sloot te Alphen aan den Rijn en is de derde in de wereld, na München en Dresden. Kenmerkend is de achterwand waarop beeld wordt geprojecteerd en waar het raakpunt van de bal wordt geregistreerd. Bovendien is het systeem voorzien van geluidsweergave. Bediening kan met de hand via een menu op de achterwand en via een app. Diezelfde app registreert ook alle statistiek. Software maakt zowel trainingsvormen voor de traditionele squashsport als games mogelijk.

XL37InnovationXL-squash1

Ook leuk voor kleine kinderen

Qua training gaat het om de accuratesse en snelheid waarmee specifieke locaties worden geraakt. Spelletjes zijn bijvoorbeeld gebaseerd op darts of memory. Kleine kinderen kunnen ook ballen naar leuke bewegende doelen op de wand gooien. De club in het sportcentrum heeft inmiddels tientallen nieuwe spelers mogen verwelkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *