In Brussel staat de eerste ‘connected’ gymzaal van Europa

scherpInnovatie, Nieuws 3 Comments

Dit artikel is een vertaling van een Franstalig artikel dat verscheen op bx1.be

In de Brusselse wijk Etterbeek is sinds begin 2018 een Europese première te bewonderen: de Etterbeekse school ‘Paradis des Enfants’ is de eerste school die een ‘connected’ gymzaal huisvest. De leerlingen van de school kunnen nu bewegen in een gymzaal waarin zich een interactief scherm bevindt dat allerlei leuke activiteiten biedt, maar ook educatief is.

Geen basketbalring, maar virtuele doelen. De school in Brussel is de eerste in Europa die multimedia gebruikt in de gymles. De leraren van de school ontdekten dit concept in Canada. En deze nieuwe tool is niet alleen maar leuk. Kinderen leren ook op allerlei verschillende manieren om kennis op te doen. Zo kun je bijvoorbeeld elementen van wiskunde of aardrijkskunde laten terugkomen in de gymles, door rekensommen of topografie te projecteren op het interactieve scherm en de kinderen de juiste antwoorden te laten aanraken. Bovendien versterkt dit de band tussen de docenten. “Het zorgt ervoor dat de gymleraren meer in contact komen met de andere leraren.. wat vrij zeldzaam is”, aldus één van de leraren van de school.

Het interactieve systeem is een toevoeging op de traditionele gymzaal, het kan dus in iedere gymzaal worden toegepast. Dat heeft natuurlijk wel een prijskaartje: ongeveer €10.000,-. Dit bedrag is in Etterbeek bij elkaar gehaald door de medewerking van de oudervereniging en de gemeente. Vijf andere scholen in de wijk zullen binnenkort ook naar dit systeem overstappen.

Comments 3

  1. Hoi,

    Ik ben opzoek naar dat systeem wat als afbeelding wordt weergegeven bij het artikel “in brussel staat de eerste ‘connectec’ gymzaal van Europa”. Waar kan ik meer informatie over dat systeem vinden? Ik vind veel informatie over andere systemen, maar niet specifiek over dat systeem.

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *