Lessenplan: innovatieve lesmethode voor gymleraren

Het Nieuwe GymmenInnovatie, Nieuws Leave a Comment

Een frisse blik op methodiek en lesinhoud, dat is wat Lessenplan het best omschrijft. Naast een database vol inspiratie heeft dit geresulteerd in een eigen methode voor het bewegingsonderwijs.

Waar traditionele methoden vaak leren door herhaling van een gestandaardiseerde beweging, toont Lessenplan dat het ook anders kan. Dit gebeurt door vanuit differentieel leren toe te bouwen naar een eigen categorie ‘Multi Skilled’ lessen. Een opbouw die naast een grote leeropbrengst ook de deur opent voor verrassende nieuwe beweegvormen.

Altijd in beweging

Waar je kinderen tijdens de gymles niet graag ziet stilstaan geldt, dit natuurlijk ook voor een lesmethode. Het volgen van vernieuwing in de markt en de interactie met de gebruikers zorgt er voor dat Lessenplan steeds weer geüpdatet wordt. Dit vertaalt zich naast bijna duizend unieke spellen en honderden filmpjes ook in verrassende functies voor de gebruikers.

Het onderwijs kan via drie verschillende pakketten gebruik maken van Lessenplan:

De basis lesmethode

Een jaarronde methodische opbouw voor de groepen 3 t/m 8, ondersteund met video’s voor uitvoering, veiligheid, opbouw of techniek. Het jaarplan is volledig aan te passen op de eigen beweegsituatie.

De spellendatabase

Een enorm aanbod aan verschillende spellen. Naast spellen voor de gymzaal wordt ook het schoolplein en bewegend leren meegenomen.

Kleutergym

Dit jaarronde programma is speciaal ontwikkeld voor de kleutergroepen. Kleutergym is zowel te gebruiken in het speellokaal als de grote gymzaal.

Nieuwsgierig geworden? Je kan Lessenplan gratis uitproberen. Kijk op www.lessenplan.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *